Ambasadorzy Fundacji

Lista Ambasadorów Fundacji

Ambasador to reprezentant  Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła na okres 3 lat, wyruszający do serc innych osób. To osoba, która jest związana  z Fundacją,  jest na bieżąco z jej najnowszymi projektami , codziennymi działaniami oraz potrzebami, która rozprzestrzenia informacje o  Fundacji pośród swojego otoczenia, jak również swoimi pomysłami oraz kontaktami wspiera działania na rzecz podopiecznych/teraźniejsze programy: wielkitalerz.pl, Mała Miska, Opiekuńcze Skrzydła, www.wigiliadladzieci.pl/

Ambasador to honorowy przedstawiciel dzieci.

Marieta Belina Brzozowska – finansistka, współwłaścicielka oraz menager CST Consultants, niesamowita organizatorka w każdej dziedzinie i ponad granicami, Montreal, Quebek, Kanada

Jolanta Christol – szczęśliwa żona oraz  mama Patrycji  i Floriana, spędziła 18 lat za granicą pracując w międzynarodowych korporacjach, członkini Fundacji Entraide.  Jej mottem życiowym i biznesowym jest: Czerpać radość z życia, być szczęśliwym i dawać szczęście innym, Warszawa

Anna Cieślar – dr. Nauk prawnych, mediator rodzinny i biznesowy, specjalistka od prawa pracy, wrażliwa na ludzkie potrzeby, wielbicielka natury, jogi, ciszy, przestrzeni oraz gór. Mama trójki dzieci, Bruksela, Belgia

Maria Czartoryska – malarka czuła na delikatność otaczającego ją świata, cicha w konkretnym działaniu, piękna osoba, która jest w sercach wielu osób, w Polsce i na świecie wraz ze swoimi pracami. Wieloletnia wolontariuszka regularnie działająca na rzecz dzieci i młodzieży. Niebywała osobowość.

Karolina Fender Noińska – reżyserka i producentka, właścicielka Jajkofilm, jej dobra energia sprawia, że świat staje się lepszy, Warszawa, Paryż

Jakub Fiema - szef kuchni, przygodę z gotowaniem zaczął w lokalnej burgerowni, pierwsze kroki szefa kuchni stawiał w wegańskim bistro. Miłośnik kuchni azjatyckiej, pasjonat grillowania i wędzenia. Wyznawca kuchni produktu. Zaraża dzieci z Domu Mikołaja i Domu Pawła pasją do gotowania, Warszawa

Elżbieta Golińska – dziennikarka, od lat aktywnie wspierająca dzieci i młodzież. Od roku 2005 brała udział w ogólnopolskim programie KGP profilaktyki uzależnień dzieci i młodzieży PaT, członek zarządu Fundacji Towarzystwa Przyjaciół CZD im. Dr Jolanty Chmielnik, Sp Doradca Rzecznika Praw Dziecka, niebywała życiowa optymistka dla której nie ma rzeczy i spraw niemożliwych do zorganizowania z dobrym i pięknym życiowym przesłaniem, Warszawa

Małgorzata Herbich – portugalistka, podróżniczka, otwarta na świat, zafascynowana Kulturą Bliskiego Wschodu i Egiptu, wieloletnia mieszkanka Kairu, specjalistka od PR w różnych organizacjach, organizatorka różnorodnych kulturowych spotkań, wielbicielka ludzi, natury, przestrzeni; od wielu lat związana z Fundacją Opiekuńcze Skrzydła, Warszawa

Zofia Janowska - analityk procesów, zawodowo pomaga korporacjom działać płynnie i wydajnie. Jej życiową pasją jest pomoc ludziom, zwłaszcza kobietom i dzieciom mieszkającym w schronisku, którym skutecznie pomaga „odnaleźć ich głos”, podróżniczka, Szwecja

Maria Jasińska - radca prawny, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Wyjątkowa osobowość, pełna energii i  optymizmu. Specjalistka w dziedzinach prawa cywilnego, prawa pracy i prawa gospodarczego. W życiu kieruje się zasadą prof. Tadeusza Kotarbińskiego „Rób coś, kochaj kogoś i nie bądź gałganem”. W Fundacji pracuje pro bono wspierając podopiecznych swoją wiedzą i doświadczeniem.

Maria Juszczyk – kreatorka pełna energii i pomysłów, dyrektorka PROM Kultury Saska Kępa, Warszawa

Magdalena Kraszewska – dr ekonomii, badacz rynku, specjalistka ds. tworzenia nowych produktów, od 2005 roku z pasją uczy studentów na warszawskich uczelniach. Związana z Zakonem Kaznodziejskim (tercjarka dominikańska). Lubi spacery z psami, pracę w ogrodzie i zabawy z dziećmi. Przyjemność sprawia jej gotowanie dla innych. Przepada za projektami realizowanymi w zespole, Warszawa

Natalia Koryncka – Gruz - reżyserka, producentka, intelektualistka. Laureatka wielu prestiżowych filmowych nagród. Obserwatorka  życia codziennego  na różnych płaszczyznach. W przyjaźni oddana na zawsze.W rozmowach jest niebywałym, a mądrym dyskutantem od którego można się uczyć racjonalnego życia. Twórca fundacyjnych filmów pt. Daje Ci Kulkę oraz Wielkitalerz.pl, Warszawa

Janina Ligner-Żeromska – adwokatka, elastyczna, dyspozycyjna, z otwartą głową. Specjalistka w zakresie prawa własności intelektualnej i przemysłowej, mediów i nowych technologii, Warszawa

Anna Lipińska – historyczka sztuki, uczestniczka zajęć dla dzieci w Nazarecie – Klub Inteligencji Katolickiej, Muzeum Piłsudskiego Dział Zbiorów, Warszawa

Ilona Łepkowska- wyjątkowa osobowość, energia i  charyzma. Reżyserka, scenarzystka, pisarka, królowa polskich seriali. Członek Polskiej Akademii Filmowej.

Ewa Majewska - prawniczka, od 2004 roku współzałożycielka Instytutu Psychoimmunologii IPSI, mistrzyni słowa oraz inteligentnego dowcipu, wrażliwa i delikatna, ale mocna i skuteczna w działaniach; razem z mężem Maciejem od lat wspiera fundacyjne dzieci, mama dwóch synów, Warszawa

Anna Meysztowicz – tłumaczka, tancerka, filantropka, Kraków

Krystyna Odolińska – projektantka biżuterii, marka KOD ,przyjaciółka bezdomnych i osób znajdujących się w potrzebie dla których gotuje obiady, Warszawa

Monika Osiecka – rzeźbiarka, której twórczość oraz życiorys wzajemnie się przenikają i dopełniają, Warszawa

Małgorzata Ostrowska – Królikowska – aktorka telewizyjna, teatralna i filmowa, mama 5 dzieci, Warszawa

Beata Pawelczyk-Błasiak – dr. ekonomii, absolwentka trzech kierunków- handlu zagranicznego, międzynarodowych podatków i prawa europejskiego; prowadzi własną działalność z zakresu doradztwa biznesowego, organizatorka XIX aukcji Wielcy Małym na rzecz pokrzywdzonych przez człowieka zwierząt, która jest realizowana przy współpracy z artystami scen teatralnych, malarzami oraz rzeźbiarzami;  uwielbia konie (właścicielka Hulanki) oraz psy wszelkiej maści, niewiarygodna optymistka dla której nie ma granic gdy jest coś dobrego, a konkretnego do zrobienia, towarzysko łączy ludzi - codziennie zmieniając świat na lepszy. Warszawa, Łódź

Krzysztof Podbielski – człowiek reklamy, projektant, miłośnik rzeczy dobrze zaprojektowanych. Jednak przede wszystkim, człowiek skory do pomocy dzieciom, Warszawa

Stefan Potocki - definiują go dwa światy: inżynieria i nauki humanistyczne; swoją czasoprzestrzeń łączy z pisaniem, edytowaniem i publikowaniem książek dla dzieci, poliglota. Warszawa, Montreal

Adam Radziun – rzeźbiarz, łucznik, członek Polskiego Stowarzyszenia Łucznictwa Tradycyjnego, właściciel agencji reklamowej Crazy Mouse Innovations, Warszawa

Zofia Radziwiłł – pedagożka, animatorka społeczno-kulturowa, wychowawca w Klubie Inteligencji Katolickiej. Współtwórczyni warsztatów dla młodzieży dotyczących poznania nowych form spędzania wolnego czasu, rozwijania przedsiębiorczości oraz inicjatyw społecznych dzieci i młodzieży. Autorka projektu Piąte przez Dziesiąte. Podróżniczka, Warszawa

Antoni Radziwiłł – sinolog, podróżnik, od kilku lat pracuje w dużej chińskiej korporacji. Jest współautorem pierwszego w Polsce, polsko-chińskiego i chińsko-polskiego słownika biznesowego. Na stałe mieszka w Pekinie.

Leszek PRafał - przedsiębiorca działający w branży medycznej. Założyciel stowarzyszenia „Sarmacja”, wydawca magazynu historycznego „Pro Memoria”, Warszawa

Gosia Rumian – przede wszystkim mama Igora. Prawie 20 lat temu zamieniła Kraków na Warszawę i jest tu szczęśliwa. Po studiach – nieruchomości, zarządzanie ludźmi, marketing i pracy z nimi związanych okazało się, że jej pasją i wielką radością jest… sztuka i praca z dziećmi. Relaksuje się w muzeum lub w kawiarni z książką. Uparcie twierdzi i wierzy w to ,że „People Can Fly”.

Maria Stecka – graficzka oraz architektka wnętrz, jej kreacje zawsze budzą podziw, właścicielka firmy Steckainteriors, Warszawa

Małgorzata Śliwińska Piekarska – wielbicielka natury i wiejskich klimatów, z pasji i zawodu artystka, kształtująca przestrzeń, która ją otacza, po swojemu.

Agata Szczech - od 23 lat dyrektor public relations oraz dyrektor Komunikacji Terytorium East w Renault Polska, za pracę otrzymała wiele prestiżowych nagród; uwielbia projektować wnętrza i ogrody, czuła dla ludzi i zwierząt, a szczególnie kotów, Warszawa

Tomasz Taczanowski – kolekcjoner, podróżnik, filantrop, Poznań, Warszawa

Dorota Wardyńska – inicjatorka działań lokalnych na Saskiej Kępie, właścicielka Agencji „Ministerstwo Gwiazd” oraz fundacji „ Między nami, Warszawa

Elżbieta Wydrzyńska-Głowacka – prywatny inwestor, miłośniczka muzyki poważnej i sztuki współczesnej, uważa, że dzielenie się z innymi jest ważnym dopełnieniem kariery zawodowej, członkini Stowarzyszenia MUKS Basket i Korporacji Handlu Zagranicznego, Warszawa

Anna Włoszczak - od urodzenia Warszawianka, wieloletni media menadżer w domu mediowym oraz właścicielka kawiarni. Miłośniczka podróży oraz wszelkich sportów. Zgłębia tajniki psychologii. Pełna spokoju, pomysłów, od zawsze otwarta na świat i ludzi. Uczestniczka programu wielkitalerz.pl. Mama trzech synów.

Dorota van Vugt – zawsze gotowa na nowe wyzwania, pracę z ludźmi,  tworzy rzeczy prawdziwe i szczerze, właścicielka Pracowni 3one33, mama 4 dzieci, Warszawa