Dla szkół

Chcemy, aby dzieci od najmłodszych lat rozwijały w sobie postawę prospołeczną. Chcemy pokazać, że pomaganie jest proste. Dlatego  zapraszamy szkoły do pomagania.

Jak szkoła może pomóc?
Wybierzcie cel, na rzecz którego chcecie wspólnie działać :

• Program dożywiania dzieci WielkiTalerz.pl (kliknij).
    Wspólnie zapewnijcie dzieciom zdrowe obiady przez okres jednego miesiąca. To koszt 96 zł za 21 obiadów dla jednego dziecka. To oznacza, że jeden obiad kosztuje tyle co tabliczka czekolady!
  • Opiekuńcze Skrzydła (kliknij) - to program stałego dofinansowania rozwoju jednego dziecka. 500 zł/ miesięcznie to kwota jaką potrzebujemy na utrzymanie jednego dziecka w domu fundacji . By utrzymać jedno dziecko przez cały rok potrzebujemy aż 6 tysięcy zł.
  • Zbiórka odzieży - czy wiecie , że przez zbiórkę odzieży też możecie pomóc? Poprzez portal Pomaganie przez ubranie (kliknij) zamówcie kuriera, który przywiezie Wam specjalne worki na ubrania. Gdy napełnicie je zebranymi, używanymi ubraniami i tekstyliami, poprzez portal możecie zamówić bezpłatnego kuriera, który odbierze od Was paczki. Za każde 2 kg ubrań, przeznaczycie w ten sposób 1 zł na działalność Fundacji.
  • Możecie też uzbierać dowolną kwotę, którą możecie przeznaczyć na jeden z wymienionych celów: psycholog dla dzieci, potrzeby Domu, wspieramy mamy, wycieczki dla dzieci i młodzieży, aktywności sportowe

Co możecie zrobić? Razem - naprawdę dużo!
Zachęć do wsparcia wybranego programu całą klasę – grupę dzieci i zorganizuj w swojej szkole:

• Kiermasz na rzecz programu,
  • Jednorazową lub cykliczną zbiórkę pieniężną.
  • Macie inny pomysł? Piszcie : z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

W trakcie przygotowań : pakiet scenariuszy dotyczących gospodarki żywnościowej, ekonomii pieniądze oraz mądrego pomagania.

Zajrzyj do naszego domu.

Zapoznałem/am się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych (powyżej).

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.

FreshMail.pl