Opiekuńcze Skrzydła Dołącz

Opiekuńcze Skrzydła to program, w którym opiekun poprzez działania fundacji, zapewnia konkretnemu dziecku codzienną opiekę wychowawczą, wsparcie w edukacji, rozwój jego osobistych pasji, dobry start w dalsze życie!

Jak wziąć udział w programie?

Mając na względzie zadeklarowaną kwotę jak również inne Państwa preferencje, prześlemy dane dziecka oraz jego fotografię. Raz w miesiącu wysyłamy  informacje o rozwoju wychowanka, jego codzienności i zmianach jakie zachodzą w jego życiu. Możliwość obserwowania tej drogi i świadomość, że dzięki tej pomocy życie konkretnego dziecka zmienia się na lepsze, daje olbrzymią radość i satysfakcję.

Kto może wziąć dziecko pod swoje Opiekuńcze Skrzydła?
Każdy, kto wierzy, że pomaganie jest proste! I kto chce zobaczyć jak rzeczywistość konkretnego dziecka dzięki jego pomocy zmienia się na dużo lepszą. Zachęcamy grupy przyjaciół, rodziny, klasy, firmy do objęcia całościowej opieki nad 1 dzieckiem (3 deklaracje wpłaty po 500 zł  w całości pokryją miesięczny koszt utrzymania 1 dziecka).

Zobacz film pt. "Opiekuńcze Skrzydła" i daj się zainspirować pomaganiem:

Jakie są koszty opiekowania się jednym dzieckiem?

• Miesięczny koszt utrzymania 1 dziecka wynosi 1500 zł.
  • Opiekun deklaruje  miesięczną  kwotę wsparcia  nie mniejszą, niż  500 zł przez okres minimum 1 roku.
  • Jeśli chcesz zaopiekować się dzieckiem zadzwoń do nas tel. (22) 610 28 55  lub wyślij e-mail: fundacja@opiekunczeskrzydla.pl.

Jak działa program Opiekuńcze Skrzydła?
Programem są objęte dzieci w wieku od 7 do 12 lat oraz młodzież od 12 roku życia, które są podopiecznymi dwóch dziennych domów prowadzonych przez Fundację. Poprzez regularne wsparcie finansowe działalności Fundacji, możemy zapewnić kompleksową i stałą pomoc dzieciom i młodzieży. W rodzinnych domach dzieci nie mają możliwości w pełni rozwinąć skrzydeł, otrzymać odpowiedniego wsparcia rozwojowego. Rodziny podopiecznych zmagają się z niedostatecznymi warunkami bytowymi, problemami różnego rodzaju uzależnień oraz innymi dysfunkcjami. Konsekwencją tego są opóźnienia rozwojowe i edukacyjne dzieci. Dzięki działalności Fundacji, dzieci oraz młodzież uczą się życia z drugim człowiekiem opartym na wzajemnym szacunku, bliskości, właściwej komunikacji.  Zyskują inne spojrzenie na świat, nabywają poczucia własnej wartości. Zaczynają dostrzegać potrzeby innych i uczą się budować relacje. Z miejsca kradną serca innych – ich dziecięca szczerość, otwartość serc, autentyczność i barwne, pełne różnych kolorów osobowości wypełniają fundacyjne domy.

Jaką pomoc uzyska dziecko?

• codzienną opiekę wychowawczą w fundacyjnym domu,
  • domowe obiady, ubrania, książki, przybory szkolne,
  • zaspokojenie emocjonalnych i rozwojowych potrzeb dzieci,
  • wsparcie edukacyjne,
  • wsparcie w rozwoju zainteresowań, umiejętności i talentów
  • możliwość uczestniczenia w licznych atrakcyjnych wyjściach ( basen, park trampolin, lodowisko, ścianka wspinaczkowa, kino, muzeum, teatr) oraz  letnich i zimowych wyjazdach wakacyjnych.

Poprzez te działania dzieci otrzymują w fundacyjnym domu poczucie bezpieczeństwa, zyskują wiarę w siebie i zdolność do kreowania marzeń oraz ich realizacji.

Fundacja Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła
ul. Omulewska 19

Alior Bank:  nr konta: PL 36 2490 0005 0000 4500 4510 9483
BIC/SWIFT : ALBPPLPW
E-mail: fundacja@fundacjajoannyradziwill.pl
NIP 521-37-43-928
REGON 365096490
KRS: 0000 630 706

Zajrzyj do naszego domu.

Zapoznałem/am się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych (powyżej).

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.

FreshMail.pl