Wielki Talerz Dołącz

Wielki Talerz to program, dzięki któremu dziecko potrzebujące pomocy, codziennie otrzymuje zdrowe posiłki.

Jakie dzieci korzystają z programu Wielki Talerz?
Programem objęte są dzieci w wieku od 7 do 19 lat. Fundacja zapewnia im codzienną opiekę obejmującą działania wychowawcze, edukacyjne, społeczne i kulturalne.  Dbamy, aby dzieci odnalazły poczucie bezpieczeństwa i zaakceptowały siebie. Kuchnia w naszym domu zajmuje szczególne miejsce.  Obiad dla dzieci to coś więcej, niż zaspokojony głód. To zapach domu, ciepła i bezpieczeństwa.

Kto może wziąć udział w programie Wielki Talerz?
Każdy, kto wierzy, że pomaganie jest proste! I kto chce zapewnić  konkretnemu dziecku codzienne, zdrowe i pyszne posiłki. Może to być rodzina, osoba indywidualna, firma, uczelnia, szkoła, klasa, klub lub stowarzyszenie.

Jakie są koszty opiekowania się jednym dzieckiem?
Wystarczy 96 zł miesięcznie, by zapewnić jednemu dziecku  pyszny, domowy obiad.  Codziennie potrzebujemy 30 obiadów, miesięcznie wydajemy ich aż 600. Udział w programie trwa minimum rok.

Wpłaty można dokonywać konto:  Alior Bank  PL36 2490 0005 0000 4500 4510 9483  BIC/SWIFT : ALBPPLPW

Jak przystąpić do programu Wielki Talerz?
Jeśli chcesz zapewnić dziecku posiłek zadzwoń do nas tel. (22) 610 28 55  lub wyślij e-mail: wielkitalerz@fundacjajoannyradziwill.pl .

Jaki jest dotychczasowy przebieg programu?
Program „Wielki Talerz” działa od września 2003 roku. Aktualnie jest nim objętych 23 dzieci (dane z dn. 2.01.2018 roku). Na darczyńców oczekuje 11 dzieci.

Więcej informacji na stronie: wielkitalerz.pl