Wolontariat Dołącz

Pomaganie jest proste!

Zobacz, jak wiele możesz zrobić, robiąc jeden mały krok. Chcesz z nami działać i zostać wolontariuszem/wolontariuszką? Masz pomysł jak możesz nam pomóc? Skontaktuj się z nami.

Poznaj naszych wolontariuszy i wolontariuszki, którzy wspólnie z nami tworzą niesamowite DOM Fundacji

Magda z Warszawy-graficzka. Działa z nami przy projektach graficznych. Współpracowała z nami przy kampanii 1%. Zadbała o całą oprawę graficzną: uloty, plakaty, banery, grafiki na Social Media. Wsparła nas też graficznie projektując zaproszenia na wystawę prac plastycznych dzieci "O czym mówią trzepaki" w Galerii Xanadu.

Ania z Radomia. Prowadzi spotkania dla mam w ramach naszego programu "Wspieramy Mamy". Raz na dwa tygodnie przygotowuje i prowadzi spotkania dla mam dzieci i młodzieży z Fundacji. Dba o ich rozwój, słucha i rozmawia o trudnościach, wspólnie z mamami szuka rozwiązań, uczy dbania o siebie.

Monika z Bydgoszczy - graficzka. Działa przy programie dożywiania dzieci: Wielki Talerz. Dba o przygotowanie materiałów dla partnerów programu, tworzy między innymi: prezentacje multimedialne, projekty naklejek, plakatów i ulotek.

Patryk z Warszawy - matematyk. W ciągu roku przychodzi do dzieci, by wspólnie spędzić czas, by pomóc im odrobić lekcje. Wspiera dzieci, by wyrównać ich szanse edukacyjne. Pomoc w nauce i zrozumieniu matematyki to rzeczywiście nie lada wyzwanie!

Gosia z Warszawy  - artterapeutka. Prowadzi cykliczne zajęcia twórcze i arteterapeutyczne dla dzieci i młodzieży z naszej Fundacji.  Rozwój umiejętności samodecydowania, umiejętności twórczych, kompozycji, wiedzy z zakresu historii sztuki - tak magicznie działa Gosia. A to nie koniec jej działań:)

Fundacja im. Ludwika Kastory w Warszawie

Dzięki współpracy z Fundacją, przychodzi do nas wiele wolontariuszy- studentów kierunków nauk ścisłych warszawskich uczelni. Dzięki ich regularnym dyżurom matematycznym w naszej Fundacji w ciągu roku szkolnego, dzieci i młodzież mają szansę na podniesienie wiedzy z matematyki i fizyki.

Piotrek z Warszawy-programista. Wspiera nas w każdej awarii związanej ze stroną www Fundacji. Wszelkie usterki, poprawki, uaktualnienia i nowości - gdy pojawią się potrzeby związane ze stroną internetową, od razu zgłaszamy się do niego.

Nie zmieścimy opisów wszystkich wspaniałych przyjaciół i wolontariuszy, którzy na co dzień wraz z nami budują DOM - fabrykę dobra- dla tych, którzy naprawdę potrzebują pomocy i bliskości.

Szukasz pomysłu? Daj się zainspirować:

• zorganizuj zbiórkę pieniędzy,
  • zorganizuj akcję/ aukcję/ wydarzenie charytatywne na rzecz dzieci,
  • pracuj z dziećmi/młodzieżą : wspieraj ich rozwój, pomóż przy odrabianiu lekcji, zorganizuj zabawy, wspieraj wychowawców,
  • zaproponuj warsztaty, ciekawe spotkanie, wyjście kulturalne,
  • wspieraj nas działaniach marketingowych, promocyjnych i fundrisignowych
  • a może masz inny pomysł?

Wykorzystaj każdy swój talent, by świat naszych dzieci był jeszcze bardziej barwny i ciekawy!

➡️ Skontaktuj się z nami: z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Zajrzyj do naszego domu.

Zapoznałem/am się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych.

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.

FreshMail.pl