Dom Pawła

W gorachDom Pawła jest domem dla 18 młodzieży od  12 roku życia.  Ideą domu jest stworzenie bezpiecznego, domowego zacisza, w którym nasza młodzież rozwija się, poznaje świat, odkrywa siebie, nawiązuje przyjaźnie między sobą, wolontariuszami i wychowawcami. Młodzież uczestniczy w rajdach rowerowych, biwakach, wyprawach wspinaczkowych, kajakowych, spotkaniach filmowych, zajęciach edukacyjnych, jak również codziennie dba o dom i potrafi samodzielnie przygotować  obiad dla całej drużyny Pawłowców.  Owocem ciepła, przyjaźni i życzliwości pedagogów oraz konsekwentnego oddziaływania wychowawczego są wielkie zmiany naszych podopiecznych w ich funkcjonowaniu społecznym: młodzież staje się coraz bardziej samodzielna, ufna, otwarta oraz przepełniona pasją i zainteresowaniami.
Uczestnikami Domu Pawła jest młodzież, która  wcześniej była pod opieką  Domu Św. Mikołaja. Dom Pawła oczekuje na swoich domowników codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach 13:00-19:00.

Chcesz wspierać młodzież z Domu Pawła? KLIKNIJ

Masz możliwość zorganizowania dla dzieci warsztatów, zajęć, atrakcji? Skontaktuj się z pedagogiem: l.zbroszczyk@fundacjajoannyradziwill.pl