Wspieramy mamy
Program "Wspieramy mamy" kierowany jest do matek dzieci regularnie korzystających ze wsparcia Fundacji.  Pracując kompleksowo z całymi rodzinami, mamy większy wpływ na naszych najmłodszych podopiecznych. Wiemy, że odpowiednie wsparcie emocjonalne, społeczne i psychologiczne rodziców, będzie miało bezpośredni wpływ na jakość życia ich dzieci.

Co robimy?
W ramach programu prowadzimy cykliczne, co tygodniowe spotkania dla mam. Spotkania mają na celu integracje i wsłuchanie się w potrzeby matek naszych podopiecznych. Chcemy otworzyć mamy na kulturę poprzez wyjścia do ośrodków kultury, muzeów, kin znajdujących się w ich okolicy czyli na Pradze Południe. Celem naszych spotkań jest również uruchomienie niezależności kobiet, ukazania alternatywnych sposobów spędzania czasu wolnego, sposobów radzenia sobie ze stresem i w trudnych sytuacjach życiowych jakie codziennie spotykają na swojej drodze. Poprzez te spotkania chcemy również polepszyć komunikację między wychowawcą a dzieckiem. Szerszy wgląd w sytuację rodzinną pozwoli nam szybko i skutecznie reagować na trudne zachowanie dziecka, nieobecności w szkole czy trudności w nauce. Spotkania prowadzone są przez wolontariuszki.

Na spotkaniach:

•  dbamy o mamy!
  • rozmawiamy
  • wymieniamy się doświadczeniami
  • szkolimy mamy
  • a raz na jakiś czas wspólnie wychodzimy do kina
    muzeum, galerii, do kawiarni.

Jak wspierać nasze mamy?
Jeżeli chcesz wspierać nasze mamy poniżej znajduje się nasza lista potrzeb.
1. Wyjście mam do kina - 300 zł
2. Wyjście do Muzeum (Neonów/Pragi) - 100 zł - DZIĘKUJEMY
3. Chcemy pójść też do Sinfonia Varsovia - 200 zł - DZIĘKUJEMY
4. Wspólna kawka w kawiarni - 300 zł x 2 - DZIĘKUJEMY
5. Artykuły warsztatowe - 100 zł
6. Poczęstunek, ciastka, kawa, herbata - 300 zł
7. Kosmetyki na spotkanie z makijażystką - 300 zł
8. Dodatkowe warsztaty (w zależności od potrzeb mam) - 500 zł
9. Zajęcia jogi/dbanie o ciało - 300 zł - DZIĘKUJEMY!
10. Konsultacje i wsparcie psychologa - 500 zł

Wpłaty z wybranym tytułem z listy lub tytułem "Wspieram mamy" na konto : Alior Bank, nr konta: PL 36 2490 0005 0000 4500 4510 9483

A może masz pomysł na spotkanie dla mam?
Jeżeli chcesz się zaangażować skontaktuj się z nami: z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

♥ Dziękujemy, że razem z nami dbasz o mamy ♥