O nas

FUNDACJA JOANNY RADZIWIŁŁ OPIEKUŃCZE SKRZYDŁA została założona w 2016 roku. Celem fundacji są działania edukacyjno – kulturalno – wychowawcze na rzecz  dzieci i młodzieży pochodzących z najbiedniejszych rejonów Warszawy, wsparcie potrzebujących rodzin  oraz starszych, samotnych osób.

Na czele zespołu stoją dwie osoby:

JOANNA RADZIWIŁŁ psycholog kliniczny, wychowawca, mama trójki dorosłych dzieci Izabeli, Antka, Zosi. Współzałożycielka Fundacji Opiekuńcze Skrzydła, członek Kapituły Social Wolves, właścicielka Pracowni Psychologicznej. Kawaler Orderu Uśmiechu.

MAGDALENA KRYŃSKA pedagog, specjalista od zarządzania edukacją oraz potencjałem społecznym, z powołania mama, współzałożycielka 2 dziennych domów dla podopiecznych dzieci: Dom Św. Mikołaja oraz Domu Pawła. Prywatnie właścicielka hodowli Seterów irlandzkich.

JOANNA RADZIWIŁŁ I MAGDALENA KRYŃSKA są organizatorkami wielu dobroczynnych bali, koncertów, wystaw. Wydarzenia te mają na celu pozyskanie środków na prowadzenie fundacji oraz spełniają też ważną rolę integrującą osoby ze świata biznesu, kultury i sztuki, arystokracji  we wspólnym dobroczynnym  działaniu na rzecz  potrzebujących.

Za pracę na rzecz dzieci i młodzieży Joanna Radziwiłł i Magdalena Kryńska otrzymały wiele prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. od prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Polskiego Towarzystwa Lekarskiego, Polskiego Komitetu Narodowego Unicef, Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, Fundacji im. Św. Brata Alberta, Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę, Order Uśmiechu.

Zajrzyj do naszego domu.

Zapoznałem/am się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych.

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.

FreshMail.pl