O nas

FUNDACJA JOANNY RADZIWIŁŁ OPIEKUŃCZE SKRZYDŁA została założona w 2016 roku. Celem fundacji są działania edukacyjno – kulturalno – wychowawcze na rzecz  dzieci i młodzieży pochodzących z najbiedniejszych rejonów Warszawy, wsparcie potrzebujących rodzin  oraz starszych, samotnych osób.

Na czele zespołu stoją dwie osoby:

JOANNA RADZIWIŁŁ psycholog kliniczny, wychowawca, mama trójki dorosłych dzieci Izabeli, Antka, Zosi, w latach 1990-2015 wolontariuszka, członek rady, dyrektor i prezes Fundacji Św. Jana Jerozolimskiego. Współzałożycielka Fundacji Opiekuńcze Skrzydła, członek Kapituły Social Wolves, właścicielka Pracowni Psychologicznej. Kawaler Orderu Uśmiechu.

MAGDALENA KRYŃSKA pedagog, specjalista od zarządzania edukacją oraz potencjałem społecznym, z powołania mama, współzałożycielka 3 dziennych domów dla podopiecznych dzieci: Dom Małego Stasia, Dom Św. Mikołaja oraz Domu Pawła, w latach 2000-2015 członek zarządu, v-ce prezes i prezes Fundacji Św. Jana Jerozolimskiego. Prywatnie właścicielka hodowli Seterów irlandzkich.

JOANNA RADZIWIŁŁ I MAGDALENA KRYŃSKA są organizatorkami wielu dobroczynnych bali, koncertów, wystaw. Wydarzenia te mają na celu pozyskanie środków na prowadzenie fundacji oraz spełniają też ważną rolę integrującą osoby ze świata biznesu, kultury i sztuki, arystokracji  we wspólnym dobroczynnym  działaniu na rzecz  potrzebujących.

Za pracę na rzecz dzieci i młodzieży Joanna Radziwiłł i Magdalena Kryńska otrzymały wiele prestiżowych nagród i wyróżnień m.in. od prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Polskiego Towarzystwa Lekarskiego, Polskiego Komitetu Narodowego Unicef, Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, Fundacji im. Św. Brata Alberta, Fundacji Dajemy Dzieciom Siłę, Order Uśmiechu.