Zespół

Prezes Zarządu:

Joanna Radziwiłł - 26 lat doświadczenia w pracy na rzecz dzieci, młodzieży i osób dorosłych potrzebujących pomocy, psycholog kliniczny, wychowawca, mama trójki dorosłych dzieci, dyrektor Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła, założycielka 2 dziennych domów dla dzieci: Domu Św. Mikołaja, Domu Pawła oraz właścicielka Pracowni Psychologicznej. Organizatorka wielu dobroczynnych bali, koncertów, wystaw, meczy polo. Od wielu lat szczególnie bliskie są jej problemy dzieci i młodzieży, ich rodzin oraz problemy rodzin alkoholowych. Jej doświadczenie i życzliwość do ludzi sprawia, że wiele rzeczy niemożliwych staje się faktem.
Za działania na rzecz dzieci i młodzieży została odznaczona przez Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej, Polskie Towarzystwo Lekarskie, Fundację im. Św. Brata Alberta, Burmistrza Gminy Pragi Południe, Polski Komitet Narodowy UNICEF, Fundację Rozwoju Demokracji Lokalne, Fundację Dajemy Dzieciom Siłę, nagroda im. Aliny Margolis - Edelman, Kobieta Sukcesu Mazowsza. Uznana za kobietę wpływową przez magazyn Home & Market, Gazetę Finansową oraz magazyn Gala. Kawaler Orderu Uśmiechu.

e-mail: j.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Członek Zarządu:
Magdalena Kryńska - 17 lat doświadczenia w pracy na rzecz podopiecznych dzieci, młodzieży i osób dorosłych potrzebujących pomocy, pedagog, specjalista od zarządzania edukacją oraz potencjałem społecznym, mama ukochanej Marysi, Członek Zarządu Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła, współzałożycielka 3 dziennych domów dla podopiecznych dzieci: Dom Małego Stasia, Domu Piotra  oraz Domu Pawła. Prywatnie  miłośniczka  i hodowca Seterów Irlandzkich.

Jest nie tylko sercem, ale i mózgiem fundacji. Jej miłość do dzieci i dwustuprocentowe zaangażowanie w połączeniu umiejętnością koordynowania niebywałej ilości fundacyjnych zobowiązań, zapewniają bezpieczne i dobre życie dzieci w fundacyjnych domach już od wielu lat. Patrząc na nią nikt nie ma wątpliwości, że wszystko co robi oparte jest na jednym przesłaniu „najważniejsze są dzieci”. Dzieci wiedzą to, wchłaniając ciepło i wielkie serce prezeski, która przytulając je z wielkim uśmiechem na twarzy, jednocześnie ani na chwilę nie przestaje walczyć o ich fundacyjny byt.

e-mail:  m.krynska@fundacjajoannyradziwill.pl

Koordynator ds. PR i marketingu:

Katarzyna Ostrowska – pedagog, specjalista od zarządzania. Przez wiele lat pracowała w wydawnictwie turystycznym ExpressMap Polska Sp. z o.o. jako Key Account Manager koordynując liczne projekty, zarządzając oraz współtworząc strategię firmy. Od lat były i są bliskie jej sercu działania społeczne. Wulkan wspaniałej energii, profesjonalna w działaniu, otwarta na ludzi i świat. Dołączając do zespołu Fundacji Opiekuńcze Skrzydła zaczęła realizować swoje marzenia, konkretnie i skutecznie pomagając innym. Prywatnie interesuje się psychologią, literaturą oraz muzyką - gra na fortepianie.

e-mail: k.ostrowska@fundacjajoannyradziwill.pl

Koordynatorka ds. komunikacji i edukacji

Zosia Radziwiłł -  pedagog, pedagog teatru, animatorka społeczno-kulturalna i wychowawca. Realizatorka warsztatów społecznych, edukacyjnych i kulturalnych przy współpracy z Pracownią Psychologiczną JR oraz warszawskimi organizacjami pozarządowymi.W pracy pedagogicznej korzysta z twórczych i kreatywnych form wyrażania emocji i potrzeb. Jako animatorka uaktywnia potencjał twórczy każdego dziecka.

: z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Wychowawca:

Monika Czarnecka - pedagog, artystyczna dusza. Wykwalifikowany wychowawca z wieloletnim doświadczeniem w pracy z dziećmi. W Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła opiekun dzieci z Domu Mikołaja, dla których pozostaje nie tylko autorytetem i przewodnikiem, ale także przyjacielem. Barwność Jej osobowości wraz z życzliwością i wielkim szacunkiem wobec dzieci, powoduje ogromne zaufanie i oddanie Jej podopiecznych. Świetny obserwator dzieci czujny na wszystko co się z nimi dzieje. Współtowarzysz dzieci na wszystkich ich drogach – tych codziennych przez żmudne ścieżki edukacji i powszedniości, przez bardziej niezwykłe, ścieżki kultury i lokalnych oraz dalszych wycieczek. Monika, pasjonat kultury, sztuki, muzyki i teatru improwizowanego, zaprasza do tego dzieci z wielką serdecznością, pozostając uważną na potrzeby małych.

m.czarnecka@fundacjajoannyradziwill.pl

Łukasz Zbroszczyk - pedagog, podróżnik, twórca autorskich warsztatów, wielbiciel wielokulturowej kuchni, doświadczony wychowawca młodzieży- otwarty na ludzi, zwierzęta i świat. Trener w tematyce komunikacji, warsztatów z umiejętności społecznych, kreatywności, szybkiego uczenia się.

Z młodzieżą oraz wszystkimi gośćmi fundacyjnego domu dzieli się także swoją pasją zdrowego gotowania, zamiłowaniem do ogrodnictwa, życzliwością oraz niezwykłym spokojem. W Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła towarzysz i niezastąpiony pedagog młodzieży w wieku 12- 19 lat przychodzącej do Domu Pawła.

e-mail: l.zbroszczyk@fundacjajoannyradziwill.pl

Sp. do spraw żywieniowych:

Magdalena Buga - absolwentka fundacji, powróciła do do niej w nowej roli - jako fundacyjna kucharka, mistrzyni pysznych, zdrowych i domowych obiadów. Kto raz spróbuje jej kuchni, już zawsze pragnie wracać do fundacyjnego domu. Swoje kulinarne pasje rozwija wciąż dokształcając się w obszarze gastronomii i zdrowego żywienia. Spokój z którym czaruje coraz smaczniejsze potrawy, udziela się wszystkim, którzy tylko zbliżą się do centrum domu jakim jest kuchnia - nazywana dzięki temu prawdziwym „spowalniaczem czasu”. W jej obecności można zrozumieć czym jest prawdziwe „slow food” – delektować się jedzeniem i swoim towarzystwem.

e-mail: m.buga@fundacjajoannyradziwill.pl