Zespół

Prezes Zarządu:

Joanna Radziwiłł - psycholog kliniczny, terapeuta, wychowawca, właścicielka Pracowni Psychologicznej dla dzieci, młodzieży i młodych dorosłych. Organizatorka kameralnych letnich wakacji dla dzieci, warsztatów Umiejętności Społecznych, Kręgów dla dziewczyn, Kręgów dla chłopaków. Razem z Magdaleną Kryńską,  założycielka Fundacji Opiekuńcze Skrzydła, pod egidą których prowadzi dwa dzienne domy dla podopiecznych dzieci i młodzieży oraz Bawialnię dla Dorosłych /seniorów/ na warszawskiej Pradze, organizatorka programów wielkitalerz.pl oraz Opiekuńcze Skrzydła. Od wielu lat szczególnie bliskie są jej problemy rodzin alkoholowych. Jej doświadczenie i życzliwość do ludzi sprawia, że wiele rzeczy niemożliwych staje się faktem. Uwielbia ludzi małych i dużych. Uwielbia naturę, prostotę, dom i spotkania z przyjaciółmi.

Uczestniczka szkoleń i warsztatów profilaktycznych w dziedzinie problemów alkoholowych oraz uzależnienia od narkotyków i HIV/AIDS.

Odznaczona przez Polskie Towarzystwo Lekarskie, wyróżniona przez Polski Komitet Narodowy UNICEF, Fundację Dajemy Dzieciom Siłę- nagroda im. Aliny Margolis-Edelman, Burmistrza dzielnicy Praga-Południe  oraz Prezydenta Rzeczypospolitej. Uznana za kobietę wpływową przez magazyn Home & Market oraz magazyn Gala. Kawaler Orderu Uśmiechu.

e-mail: j.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Członek Zarządu:
Magdalena Kryńska - 17 lat doświadczenia w pracy na rzecz podopiecznych dzieci, młodzieży i osób dorosłych potrzebujących pomocy, pedagog, specjalista od zarządzania edukacją oraz potencjałem społecznym, mama ukochanej Marysi, Członek Zarządu Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła, współzałożycielka 3 dziennych domów dla podopiecznych dzieci: Dom Małego Stasia, Domu Piotra  oraz Domu Pawła. Prywatnie  miłośniczka  i hodowca Seterów Irlandzkich.

Jest nie tylko sercem, ale i mózgiem fundacji. Jej miłość do dzieci i dwustuprocentowe zaangażowanie w połączeniu umiejętnością koordynowania niebywałej ilości fundacyjnych zobowiązań, zapewniają bezpieczne i dobre życie dzieci w fundacyjnych domach już od wielu lat. Patrząc na nią nikt nie ma wątpliwości, że wszystko co robi oparte jest na jednym przesłaniu „najważniejsze są dzieci”. Dzieci wiedzą to, wchłaniając ciepło i wielkie serce prezeski, która przytulając je z wielkim uśmiechem na twarzy, jednocześnie ani na chwilę nie przestaje walczyć o ich fundacyjny byt.

e-mail:  m.krynska@fundacjajoannyradziwill.pl

Koordynator ds. PR i marketingu:

Katarzyna Muszyńska (Ostrowska) – specjalistka od zarządzania, pedagog .Wulkan wspaniałej energii, profesjonalna w działaniu, otwarta na ludzi i świat. W Fundacji realizuje swoje marzenia, konkretnie i skutecznie pomagając innym. Autorytet dzieci . Od początku drogi zawodowej związana z zarządzaniem, w poprzednich latach z branżą wydawniczą jako Key Account Manager. Prywatnie pasjonatka podróży małych i dużych, psychologii, literatury oraz muzyki - gra na fortepianie.

e-mail: k.muszynska@fundacjajoannyradziwill.pl

Koordynatorka ds. komunikacji i edukacji

Zosia Radziwiłł -  pedagog, pedagog teatru, animatorka społeczno-kulturalna i wychowawca. Realizatorka warsztatów społecznych, edukacyjnych i kulturalnych przy współpracy z Pracownią Psychologiczną JR oraz warszawskimi organizacjami pozarządowymi.W pracy pedagogicznej korzysta z twórczych i kreatywnych form wyrażania emocji i potrzeb. Jako animatorka uaktywnia potencjał twórczy każdego dziecka.

: z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Wychowawca:

Monika Czarnecka - pedagog, artystyczna dusza. Wykwalifikowany wychowawca z wieloletnim doświadczeniem w pracy z dziećmi. W Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła opiekun dzieci z Domu Mikołaja, dla których pozostaje nie tylko autorytetem i przewodnikiem, ale także przyjacielem. Barwność Jej osobowości wraz z życzliwością i wielkim szacunkiem wobec dzieci, powoduje ogromne zaufanie i oddanie Jej podopiecznych. Świetny obserwator dzieci czujny na wszystko co się z nimi dzieje. Współtowarzysz dzieci na wszystkich ich drogach – tych codziennych przez żmudne ścieżki edukacji i powszedniości, przez bardziej niezwykłe, ścieżki kultury i lokalnych oraz dalszych wycieczek. Monika, pasjonat kultury, sztuki, muzyki i teatru improwizowanego, zaprasza do tego dzieci z wielką serdecznością, pozostając uważną na potrzeby małych.

m.czarnecka@fundacjajoannyradziwill.pl

Łukasz Zbroszczyk - pedagog, podróżnik, twórca autorskich warsztatów, wielbiciel wielokulturowej kuchni, doświadczony wychowawca młodzieży- otwarty na ludzi, zwierzęta i świat. Trener w tematyce komunikacji, warsztatów z umiejętności społecznych, kreatywności, szybkiego uczenia się.

Z młodzieżą oraz wszystkimi gośćmi fundacyjnego domu dzieli się także swoją pasją zdrowego gotowania, zamiłowaniem do ogrodnictwa, życzliwością oraz niezwykłym spokojem. W Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła towarzysz i niezastąpiony pedagog młodzieży w wieku 12- 19 lat przychodzącej do Domu Pawła.

e-mail: l.zbroszczyk@fundacjajoannyradziwill.pl

Sp. do spraw żywieniowych:

Magdalena Buga - absolwentka fundacji, powróciła do do niej w nowej roli - jako fundacyjna kucharka, mistrzyni pysznych, zdrowych i domowych obiadów. Kto raz spróbuje jej kuchni, już zawsze pragnie wracać do fundacyjnego domu. Swoje kulinarne pasje rozwija wciąż dokształcając się w obszarze gastronomii i zdrowego żywienia. Spokój z którym czaruje coraz smaczniejsze potrawy, udziela się wszystkim, którzy tylko zbliżą się do centrum domu jakim jest kuchnia - nazywana dzięki temu prawdziwym „spowalniaczem czasu”. W jej obecności można zrozumieć czym jest prawdziwe „slow food” – delektować się jedzeniem i swoim towarzystwem.

e-mail: m.buga@fundacjajoannyradziwill.pl

Zajrzyj do naszego domu.

Zapoznałem/am się z klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych.

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.

FreshMail.pl