Pomóż nam pomagać innym

Opiekuńcze Skrzydła to program, w którym opiekun poprzez działania fundacji, zapewnia konkretnemu dziecku codzienną opiekę wychowawczą, wsparcie w edukacji, rozwój jego osobistych pasji, dobry start w dalsze życie!

JAK DZIAŁA PROGRAM OPIEKUŃCZE SKRZYDŁA?

Poprzez regularne wsparcie finansowe działalności Fundacji, możemy zapewnić kompleksową, stałą i długofalową pomoc dzieciom i młodzieży. W rodzinnych domach dzieci nie mają możliwości otrzymać odpowiedniego wsparcia rozwojowego. Rodziny podopiecznych zmagają się z niedostatecznymi warunkami materialnymi, prawnymi, uzależnieniami oraz innymi dysfunkcjami (w tym przemocy lub  braku opieki nad dzieckiem). Konsekwencją tego są opóźnienia rozwojowe i edukacyjne dzieci. Dzięki działalności Fundacji, dzieci oraz młodzież uczą się życia z drugim człowiekiem opartym na wzajemnym szacunku, bliskości, właściwej komunikacji.

Zyskują inne spojrzenie na świat, nabywają poczucia własnej wartości. Zaczynają dostrzegać potrzeby innych i uczą się budować relacje. Poprzez te działania dzieci otrzymują w fundacyjnym domu poczucie bezpieczeństwa, zyskują wiarę w siebie i zdolność do kreowania marzeń oraz ich realizacji. Z miejsca kradną serca innych – ich dziecięca szczerość, otwartość serc, autentyczność i barwne, pełne różnych kolorów osobowości wypełniają fundacyjne domy.

Co zyskuje dziecko objęte programem Opiekuńcze Skrzydła?

• Codzienną, profesjonalną opiekę wychowawczą w fundacyjnym domu,
  • zaspokojenie emocjonalnych i rozwojowych potrzeb dzieci,
  • wsparcie edukacyjne,
  • wsparcie materialny: w tym ubrania, książki, przybory szkolne,
  • domowe obiady,
  • wsparcie w rozwoju zainteresowań, umiejętności i talentów
  • możliwość uczestniczenia w licznych atrakcyjnych wyjściach ( basen, park trampolin, lodowisko, ścianka wspinaczkowa, kino, muzeum, teatr) oraz  letnich i zimowych wyjazdach wakacyjnych.

1. Jakie są koszty opiekowania się jednym dzieckiem a jak ja mogę pomóc?

Miesięczny koszt utrzymania 1 dziecka wynosi 1500 zł.
Opiekun deklaruje miesięczną kwotę wsparcia nie mniejszą, niż 500 zł przez okres minimum 1 roku.

2. Kto może wziąć dziecko pod swoje Opiekuńcze Skrzydła??

Każdy, kto wierzy, że pomaganie jest proste! Zobacz jak dzięki Tobie zmienia się rzeczywistość konkretnego dziecka. Zachęcamy grupy przyjaciół, rodziny, klasy, firmy do objęcia całościowej opieki nad 1 dzieckiem (3 deklaracje wpłaty po 500 zł w całości pokryją miesięczny koszt utrzymania 1 dziecka).

3. Jak wziąć udział w programie?

Jeśli chcesz zaopiekować się dzieckiem zadzwoń do nas tel. (22) 610 28 55 lub wyślij e-mail: fundacja@opiekunczeskrzydla.pl.

4. Co mam w zamian?

Mając na względzie zadeklarowaną kwotę jak również inne Państwa preferencje, prześlemy dane dziecka oraz jego fotografię. Raz w miesiącu, pocztą tradycyjną, wysyłamy informacje o rozwoju wychowanka, jego codzienności i zmianach jakie zachodzą w jego życiu. Możliwość obserwowania tej drogi i świadomość, że dzięki tej pomocy życie konkretnego dziecka zmienia się na lepsze, daje olbrzymią radość i satysfakcję.

Zobacz film!

Partnerstwo strategiczne to długotrwałe wspieranie Fundacji i zaangażowanie się w jej działania. Dzięki regularnej współpracy możemy utrzymać stałość wspierania dzieci i młodzieży oraz jesteśmy w stanie realizować długofalowe projekty między innymi z zakresu edukacji i rozwoju wysoko utalentowanych dzieci. W ramach partnerstwa strategicznego chcemy współpracować zarówno z wielkimi korporacjami jak i małymi firmami rodzinnymi.

Posiadasz firmę lub pracujesz w jakiejś? Zastanawiasz się jak wykorzystać potencjał swojej firmy lub/i pracowników?

PARTNERSTWO STRATEGICZNE TO:

1. WSPARCIE FINANSOWE – finansowe wspieranie działalności Fundacji,
2. WSPARCIE PRODUKTOWE – przekazywanie produktów w tym żywności lub artykułów potrzebnych dzieciom, fundowanie prezentów i nagród,
3. WSPARCIE USŁUGOWE – zapewnianie stałej usługi, w której specjalizuje się dana firma,
4. DZIAŁANIA EDUKACYJNE I INNE PROJEKTY – realizacja projektów jako edukator w wybranym obszarze mających charakter edukacyjne dla dzieci i młodzieży klub osób starszych.

ZOSTAŃ PARTNEREM STRATEGICZNYM i miej wpływ na rozwój dzieci i młodzieży poprzez wspólne działania. skontaktuj się z nami: k.muszynska@fundacjajoannyradziwill.pl

Pomaganie jest proste!
Zobacz, jak wiele możesz zrobić, robiąc jeden mały krok. Chcesz z nami działać i zostać wolontariuszem/wolontariuszką? Masz pomysł jak możesz nam pomóc?

SZUKASZ POMYSŁU? DAJ SIĘ ZAINSPIROWAĆ:

1. zorganizuj zbiórkę pieniędzy,
  2. zorganizuj akcję/ aukcję/ wydarzenie charytatywne na rzecz dzieci,
  3. pracuj z dziećmi/młodzieżą : wspieraj ich rozwój, pomóż przy odrabianiu lekcji, zorganizuj zabawy, wspieraj wychowawców,
  4. zaproponuj warsztaty, ciekawe spotkanie, wyjście kulturalne,
  5. wspieraj nas działaniach marketingowych, promocyjnych i fundrisignowych,
  6. a może masz inny pomysł?

WYKORZYSTAJ KAŻDY SWÓJ TALENT, BY ŚWIAT NASZYCH DZIECI BYŁ JESZCZE BARDZIEJ BARWNY I CIEKAWY!

Poznaj naszych wolontariuszy i wolontariuszki, którzy wspólnie z nami tworzą niesamowity DOM Fundacji.

Skontaktuj się z nami: z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Zbiórki prowadzone na portalu Facebook to narzędzie, dzięki któremu można zbierać pieniądze na wybrany cel lub organizację pożytku publicznego. Dzięki nim ludzie z całego świata mogą jednoczyć się w wspólnym celu.

CZY TO DZIAŁA?

Tak! Czujemy Waszą obecność na każdym naszym kroku. Tylko w roku 2019 poprzez prowadzone zbiórki na Facebook’u, zebraliśmy aż 22 157 zł. Z czego aż 11 271 zł to Wasze zbiórki urodzinowe, które zebraliście wraz z Waszymi znajomymi.

1. Jak założyć zbiórkę na Facebook’u?

Aby założyć zbiórkę finansową kliknij TUTAJ , wybierz cel Twojej zbiórki (wpisz nazwę naszej Fundacji) i wypełnij prosty formularz. Gotowe! Teraz poinformuj znajomych o Twojej zbiórce i razem pomagajcie dzieciom młodzieży. Dziękujemy, że działasz z nami. Pamiętaj, że liczy się naprawdę każda złotówka.

2. Czy i jak Fundacja otrzyma zebrane pieniądze?

Darowizny przekazane na rzecz Fundacji za pośrednictwem zbiórek otrzymamy bezpośrednio z Facebook’a (przeczytaj więcej na portalu Facebook – kliknij). Dzięki zautomatyzowanemu systemowi Facebooka, otrzymujemy zebrane fundusze co dwa tygodnie.

3. Jeżeli nie zbierzesz całej kwoty – nie martw się.

Nawet jeżeli zbierzesz tylko część wskazanej przez Ciebie kwoty, zebrane pieniądze zostaną przekazane na rzecz Fundacji.

4. Masz pytania?

Cieszymy się, że możemy działać razem. Dziękujemy, że jesteście! W razie pytań prosimy o wiadomość : z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Fundacja została zarejestrowana w serwisie www.pomaganieprzezubranie.pl oraz www.ubraniadooddania.pl dzięki temu poszerzamy możliwość wsparcia naszych działań. Otrzymujemy od Was bardzo dużo ubrań i niestety nie zawsze nadążamy,  by wszystko na bieżąco przeglądać. Dlatego uruchomiliśmy kolejne opcje wspierania działalności Fundacji.

JAK TO DZIAŁA? TO PROSTE!

1. Zarejestruj się w serwisie pomaganieprzezubranie.pl lub www.ubraniadooddania.pl a na liście organizacji znajdź naszą Fundację.
  2. Zamów bezpłatnego kuriera, który przywiezie odpowiednie worki na Twoje ubrania. Pamiętaj, żeby przekazywane przez Ciebie ubrania były kompletne i w dobrym stanie.
  3. Zapakuj i przez portal, zamów bezpłatnego kuriera, który odbierze Twoje worki. Za każde przekazane przez Ciebie 1 kg otrzymamy 2 zł

Pracujesz w firmie lub w szkole?  Zamów bezpłatny kontener!

Zaangażuj swoich pracowników lub całą społeczność szkolną i ustaw kontener w swojej placówce. Ubrania w akcji „Pomaganie przez ubranie” można przekazywać w zbiórkach stacjonarnych. Jeśli chcesz zorganizować w swojej okolicy zbiórkę, wystarczy wypełnić formularz na stronie: http://www.pomaganieprzezubranie.pl/zbiorki-stacjonarne#kontener. Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz specjalny kontener, który umożliwi przekazywanie ubrań we wskazanej placówce.

Kupujesz prezenty, buty, kosmetyki czy jedzenie? Możesz nas wspierać robiąc zakupy online przez FaniMani.pl. Szukaj sklepów takich jak: empik, Gosport, FRISCO.PL, Zalando, Orange , Smyk ,SEPHORA i wiele innych!
Portal FaniMani wspiera naszą Fundację w zbieraniu funduszy na to, co jest ważne. Portal współpracuje też z innymi organizacjami czy też ze szkołami realizującymi zadania o naturze prospołecznej. Poprzez dokonywanie zakupów online w czołowych sklepach, klienci mogą zdecydować na co zostanie przeznaczony procent wartości ich zakupów.

JAK TO DZIAŁA? MOŻESZ POMÓC W 3 PROSTYCH KROKACH:

• Zrób zakupy w którymś z ponad 1000 sklepach internetowych.
  • Płacisz tyle co zawsze (nic nie dopłacasz).
  • Średnio 2,5% wartości Twoich zakupów trafia do nas. A my dzięki Tobie mamy możliwość, by jeszcze lepiej wspierać dzieci i młodzież.

WIĘCEJ INFORMACJI (kliknij)

Dziękujemy, że działasz z nami!

Zapoznałem/am się z Klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych.

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.