Misja

Fundacja Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła istnieje po to, aby zapewnić dzieciom, młodzieży i osobom starszym bezpieczne, godne i szczęśliwe życie.

Nasz zespół

Zdjęcie przedstawiające osoby tworzące zespół Fundacji Jonanny Radziwiłł
Ikona z imieniem Joanna Radziwił - prezeska

Psycholog kliniczny, terapeutka, wychowawczyni. Współzałożycielka Fundacji Opiekuńcze Skrzydła oraz właścicielka Pracowni Psychologicznej. Od wielu lat szczególnie bliskie są jej problemy rodzin i dzieci potrzebujących codziennej pomocy, zaniedbanych społecznie, biednych, samotnych. Pomaga małym i dużym. Nieustająca kreatorka nowych pomysłów. Skuteczna w działaniu.  Otwarta na świat i ludzi. Uwielbia naturę, prostotę, dom i spotkania z bliskimi. Odznaczona przez Polskie Towarzystwo Lekarskie, wyróżniona przez Polski Komitet Narodowy UNICEF, Fundację Dajemy Dzieciom Siłę ,  Burmistrza dzielnicy Praga-Południe  oraz Prezydenta Rzeczypospolitej.  Kawaler Orderu Uśmiechu.

MAGDA_KRYNSKA_new

Pedagog, specjalistka od zarządzania edukacją oraz potencjałem społecznym. Współzałożycielka Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła. Racjonalna część duetu- Joanna- Magda. Od 19 lat prowadzi działania na rzecz podopiecznych dzieci, młodzieży i osób dorosłych potrzebujących pomocy. Miłośniczka i pasjonatka dzieci.  Prywatnie mama ukochanej Marysi oraz  hodowca Seterów Irlandzkich.

Ikona z imieniem Katarzyna Muszyńska

Specjalista od zarządzania, pedagog.Wulkan wspaniałej energii, profesjonalna w działaniu, otwarta na ludzi i świat. W Fundacji Opiekuńcze Skrzydła realizuje swoje marzenia, konkretnie i skutecznie pomagając innym. Autorytet dzieci . Od początku drogi zawodowej związana z zarządzaniem, w poprzednich latach z branżą wydawniczą jako Key Account Manager. Prywatnie pasjonatka podróży małych i dużych, psychologii, literatury oraz muzyki – gra na fortepianie.

Ikona z imieniem Zosia Radziwiłł

Pedagog, pedagog teatru, animatorka społeczno-kulturalna i wychowawczyni. W Fundacji odpowiada za promocję i  projekty edukacyjne dla dzieci. Realizatorka warsztatów społecznych, edukacyjnych i kulturalnych przy współpracy z Pracownią Psychologiczną Joanną Radziwiłł oraz warszawskimi organizacjami pozarządowymi. W pracy pedagogicznej korzysta z twórczych i kreatywnych form wyrażania emocji i potrzeb. Jako animatorka uaktywnia potencjał twórczy każdego dziecka.

z.radziwill@fundacjajoannyradziwill.pl

Ikona z imieniem Łukasz Zbroszczyk

Pedagog i wychowawca młodzieży w wieku 12- 19 lat w fundacyjnym Domu Pawła. Trener w tematyce komunikacji, warsztatów z umiejętności społecznych, kreatywności, szybkiego uczenia się. Z młodzieżą oraz wszystkimi gośćmi fundacyjnego domu dzieli się swoją pasją zdrowego gotowania, zamiłowaniem do ogrodnictwa, życzliwością oraz niezwykłym spokojem. Twórca autorskich warsztatów, podróżnik wielbiciel wielokulturowej kuchni.

l.zbroszczyk@fundacjajoannyradziwill.pl

Ikona z imieniem Monika Czarnecka

Pedagog, artystyczna dusza. W Fundacji wychowawczyni dzieci w wieku 6-12 lat z Domu Mikołaja, dla których pozostaje autorytetem i przewodnikiem, ale także przyjacielem. Współtowarzyszka dzieci na wszystkich ich drogach – od ścieżki edukacji i powszedniości, przez ścieżki kultury, bliższych i dalszych wycieczek. Pasjonatka kultury, sztuki, muzyki zaprasza do tego dzieci z wielką serdecznością, pozostając uważną na potrzeby małych.

m.czarnecka@fundacjajoannyradziwill.pl

Ikona z imieniem Magdalena Buga

Absolwentka fundacji,  kucharka i mistrzyni pysznych obiadów dla dzieci i młodzieży. Kto raz spróbuje jej kuchni, już zawsze pragnie wracać do fundacyjnego domu. Swoje kulinarne pasje rozwija dokształcając się w obszarze gastronomii i zdrowego żywienia. Spokój z którym czaruje udziela się wszystkim, którzy tylko zbliżą się do centrum domu jakim jest kuchnia – nazywana dzięki temu prawdziwym „spowalniaczem czasu”.

m.buga@fundacjajoannyradziwill.pl

Nagrody

MEDIA O NAS

STATUT

zarząd i rada

Joanna
Radziwiłł

prezeska

Magdalena
Kryńska

v-ce prezes

WOLONTARIUSZE

Poznaj nasze wolontariuszki i wolontariuszy, którzy wspólnie z nami tworzą niesamowity dom Fundacji. Nie zmieścimy opisów wszystkich wspaniałych przyjaciół i wolontariuszy, którzy na co dzień wraz z nami budują dom Fundacji dla tych, którzy naprawdę potrzebują pomocy i bliskości.

ANIA Z RADOMIA

Prowadzi spotkania dla mam w ramach naszego programu "Wspieramy Mamy". Raz na dwa tygodnie przygotowuje i prowadzi spotkania dla mam dzieci i młodzieży z Fundacji. Dba o ich rozwój, słucha i rozmawia o trudnościach, wspólnie z mamami szuka rozwiązań, uczy dbania o siebie.

MAGDA Z WARSZAWY - graficzka

Działa z nami przy projektach graficznych. Współpracowała z nami przy kampanii 1%. Zadbała o całą oprawę graficzną: uloty, plakaty, banery, grafiki na Social Media. Wsparła nas też graficznie projektując zaproszenia na wystawę prac plastycznych dzieci "O czym mówią trzepaki" w Galerii Xanadu.

PATRYK Z WARSZAWY - matematyk

W ciągu roku przychodzi do dzieci, by wspólnie spędzić czas, by pomóc im odrobić lekcje. Wspiera dzieci, by wyrównać ich szanse edukacyjne. Pomoc w nauce i zrozumieniu matematyki to rzeczywiście nie lada wyzwanie!

GOSIA Z WARSZAWY - artterapeutka

Prowadzi cykliczne zajęcia twórcze i arteterapeutyczne dla dzieci i młodzieży z naszej Fundacji. Rozwój umiejętności samodecydowania, umiejętności twórczych, kompozycji, wiedzy z zakresu historii sztuki - tak magicznie działa Gosia. A to nie koniec jej działań:)

Piotrek z Warszawy - programista

Wspiera nas w każdej awarii związanej ze stroną www Fundacji. Wszelkie usterki, poprawki, uaktualnienia i nowości - gdy pojawią się potrzeby związane ze stroną internetową, od razu zgłaszamy się do niego.

previous arrow
next arrow

AMBASADORZY

Ambasador to reprezentant  Fundacji Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła wyruszający do serc innych osób. To osoba, która jest związana  z Fundacją,  jest na bieżąco z jej najnowszymi projektami , codziennymi działaniami oraz potrzebami, która rozprzestrzenia informacje o  Fundacji pośród swojego otoczenia, jak również swoimi pomysłami oraz kontaktami wspiera działania na rzecz podopiecznych/teraźniejsze programy wielkitalerz.pl oraz Opiekuńcze Skrzydła.

Marieta
Belina Brzozowska

finansistka, współwłaścicielka oraz menager CST Consultants, niesamowita organizatorka w każdej dziedzinie i ponad granicami, Montreal, Quebec, Kanada.

ANNA
CHRABOŁ

wieloletnia pracownik Radomskiego Szpitala Specjalistycznego, odpowiedzialna za Blok Operacyjny. Na emeryturze rozpoczyna nowy, życiowy etap: czuje się wolna, pomaga innym, ma dystans do spraw przyziemnych, rozwija pasje związane z fizyką kwantową i kosmologią, jeździ na nartach, biega, ćwiczy; prowadzi cotygodniowy fundacyjny program pt. Wspieramy Mamy, mężatka, mama, babcia. Jej motto „Świat można zmienić tyko od wewnątrz”, Radom.

Jolanta
Christol

mama Patrycji  i Floriana, 18 lat życia spędziła za granicą pracując w międzynarodowych korporacjach, Prezeska Fundacji Entraide.  Jej mottem życiowym i biznesowym jest: „Czerpać radość z życia, być szczęśliwym i dawać szczęście innym” , Warszawa.

Cieślar

dr. Nauk prawnych, mediator rodzinny i biznesowy, specjalistka od prawa pracy, wrażliwa na ludzkie potrzeby, wielbicielka natury, jogi, ciszy, przestrzeni oraz gór. Mama trójki dzieci, Bruksela, Belgia.

CZARTORYSKA ​

malarka czuła na delikatność otaczającego ją świata, cicha w konkretnym działaniu, piękna osoba, która jest w sercach wielu osób, w Polsce i na świecie wraz ze swoimi pracami. Wieloletnia wolontariuszka regularnie działająca na rzecz dzieci i młodzieży. Niebywała osobowość.

JAKUB
FIEMA

miłośnik kuchni azjatyckiej, pasjonat grillowania i wędzenia. Wyznawca kuchni produktu. Odkrywa przed dziećmi z Domu Mikołaja i Domu Pawła pasję do gotowania i radość ze wspólnego jedzenia,  Warszawa

ELŻBIETA
GOLIŃSKA

dziennikarka, od lat aktywnie wspierająca dzieci i młodzież. Od roku 2005 brała udział w ogólnopolskim programie KGP profilaktyki uzależnień dzieci i młodzieży PaT, członek zarządu Fundacji Towarzystwa Przyjaciół CZD im. Dr Jolanty Chmielnik, Sp Doradca Rzecznika Praw Dziecka, niebywała życiowa optymistka dla której nie ma rzeczy i spraw niemożliwych do zorganizowania z dobrym i pięknym życiowym przesłaniem, Warszawa

MAŁGORZATA
HERBICH ​

portugalistka, podróżniczka, otwarta na świat, zafascynowana Kulturą Bliskiego Wschodu i Egiptu, wieloletnia mieszkanka Kairu, specjalistka od PR w różnych organizacjach, organizatorka różnorodnych kulturowych spotkań, wielbicielka ludzi, natury, przestrzeni; od wielu lat związana z Fundacją Opiekuńcze Skrzydła, Warszawa

KATARZYNA
GRUK ​

współprowadzi firmę Twoja Sesja. Fotografka,  Lubi spotykać się z ludźmi i odkrywać ich historię zawodową i życiową, wartości i emocje. Dla niej człowiek jest najważniejszy, zarówno w sesjach biznesowych, jak i osobistych.  Fotografie uwieczniają osobowość, budują wizerunek, inspirują do zmian!”Luksus bycia sobą” to myśl przewodnia wszystkich projektów. Warszawa

ZOFIA JANOWSKA

analityk procesów, zawodowo pomaga korporacjom działać płynnie i wydajnie. Jej życiową pasją jest pomoc ludziom, zwłaszcza kobietom i dzieciom mieszkającym w schronisku, którym skutecznie pomaga „odnaleźć ich głos”, podróżniczka, Szwecja

JASIŃSKA ​

radca prawny, dla którego nie ma rzeczy niemożliwych. Wyjątkowa osobowość, pełna energii i  optymizmu. Specjalistka w dziedzinach prawa cywilnego, prawa pracy i prawa gospodarczego. W życiu kieruje się zasadą prof. Tadeusza Kotarbińskiego „Rób coś, kochaj kogoś i nie bądź gałganem”. W Fundacji pracuje pro bono wspierając podopiecznych swoją wiedzą i doświadczeniem.

JUSZCZYK ​

kreatorka pełna energii i pomysłów, dyrektorka PROM Kultury Saska Kępa, Warszawa

PAULINA
KALINOWSKA​

organizatorka, podróżniczka, mama. Od 20 lat prowadzi agencję incentive Pracownia Przygód. Jej pasja to książki, architektura, zumba i rozwój. Warszawa

NATALIA
KORYNCKA-GRUZ

reżyserka, producentka, intelektualistka. Laureatka wielu prestiżowych filmowych nagród. Obserwatorka  życia codziennego  na różnych płaszczyznach. W przyjaźni oddana na zawsze.W rozmowach jest niebywałym, a mądrym dyskutantem od którego można się uczyć racjonalnego życia. Twórca fundacyjnych filmów pt. Daje Ci Kulkę oraz Wielkitalerz.pl, Warszawa

ELZBIETA
KRASZEWSKA

właścicielka Galerii Wiele Sztuki, którą stworzyła z myślą o wspieraniu młodych artystów i inwestowaniu w polską sztukę. Zajmuję się indywidualnym, autorskim doborem prac, współpracuje z uczelniami artystycznymi w Polsce, historykami i krytykami sztuki. Odpowiada również na indywidualne zamówienia klientów i doradza w tworzeniu kolekcji; organizatorka, dla których nie ma rzeczy niemożliwych, Warszawa

Lipińska

historyczka sztuki, prowadząca zajęć dla dzieci w Nazarecie – Klub Inteligencji Katolickiej, Muzeum Piłsudskiego Dział Zbiorów, Warszawa

Marzena
Leksińska

Ilona
Łepkowska

wyjątkowa osobowość, energia i  charyzma. Reżyserka, scenarzystka, pisarka, królowa polskich seriali. Członek Polskiej Akademii Filmowej.

Meysztowicz

tłumaczka, tancerka, filantropka, prezeska The International Women’s Association of Kraków IWAK, Kraków

Monika
Osiecka

rzeźbiarka, której twórczość oraz życiorys wzajemnie się przenikają i dopełniają, Warszawa

Beata Pawelczyk-Błasiak

dr. ekonomii, absolwentka trzech kierunków- handlu zagranicznego, międzynarodowych podatków i prawa europejskiego; prowadzi własną działalność z zakresu doradztwa biznesowego, organizatorka XIX aukcji Wielcy Małym na rzecz pokrzywdzonych przez człowieka zwierząt, która jest realizowana przy współpracy z artystami scen teatralnych, malarzami oraz rzeźbiarzami. Warszawa, Łódź

Stefan
Potocki

definiują go dwa światy: inżynieria i nauki humanistyczne; swoją czasoprzestrzeń łączy z pisaniem, edytowaniem i publikowaniem książek dla dzieci, poliglota. Warszawa, Montreal

Leszek
Rafał

przedsiębiorca działający w branży medycznej. Założyciel stowarzyszenia „Sarmacja”, wydawca magazynu historycznego „Pro Memoria”, Warszawa

Antonii
Radziwiłł

sinolog, podróżnik, od kilku lat pracuje w dużej chińskiej korporacji. Jest współautorem pierwszego w Polsce, polsko-chińskiego i chińsko-polskiego słownika biznesowego. Na stałe mieszka w Pekinie.

Gosia
Rumian

20 lat temu zamieniła Kraków na Warszawę, która stała się jej drugim domem. Po studiach Nieruchomości, Zarządzanie Ludźmi, Marketing i pracy z nimi związanych odkryła, że kocha sztukę i pracę z dziećmi. Arteterapia, warsztaty plastyczne i fotografia to jej pasje. Mama nastolatka. Uważa, że warto pomagać innym odkrywać siebie i otaczający świat, Warszawa

Maria
Stecka

graficzka oraz architektka wnętrz, jej kreacje zawsze budzą podziw, właścicielka firmy Steckainteriors, Warszawa

agata
Szczech

od 23 lat dyrektor public relations oraz dyrektor Komunikacji Terytorium East w Renault Polska, za pracę otrzymała wiele prestiżowych nagród; uwielbia projektować wnętrza i ogrody, czuła dla ludzi i zwierząt, a szczególnie kotów, Warszawa

Tomasz
Taczanowski

kolekcjoner, podróżnik, filantrop, Poznań, Warszawa

Ania
Włoszczak

od urodzenia Warszawianka, wieloletni media menadżer w domu mediowym oraz właścicielka kawiarni. Miłośniczka podróży oraz wszelkich sportów. Zgłębia tajniki psychologii. Pełna spokoju, pomysłów, od zawsze otwarta na świat i ludzi. Uczestniczka programu wielkitalerz.pl. Mama trzech synów.

Dorota
van Vugt

zawsze gotowa na nowe wyzwania i pracę z ludźmi,  tworzy rzeczy prawdziwie i szczerze, właścicielka Pracowni 3one33, mama 4 dzieci, Warszawa

Zapoznałem/am się z Klauzulą informacyjną o przetwarzaniu danych osobowych.

Wyrażam zgodę na kontakt mailowy.