You are currently viewing Fundacja to więcej niż 8 osób

Fundacja to więcej niż 8 osób

Za nami kolejny miesiąc pracy w dziwnych i niełatwych okolicznościach zarówno dla całego zespołu Fundacji jak i dla wszystkich dzieci.

Razem z wychowawcą młodzieży Łukaszem, Moniką i Zuzią – wychowawczyniami młodszych dzieci, z Kasią dyrektorką Fundacji, Magdą – kucharką, Zosią zajmującą się komunikacją i projektami edukacyjnymi, Magdą – vce prezeską oraz Joanną , prezeską, wspólnie tworzymy indywidualne programy wspierające rozwój każdego dziecka w Fundacji.

Jesteśmy z dziećmi cały czas…

Jesteśmy z dziećmi w ciągłym kontakcie, wiemy że zmagają się z samotnością, zaniedbaniem, czasem z przemocą od strony dorosłych. Wierzcie nam, że naprawdę dużo się dzieje. Opiekujemy się nimi, pomagamy w nauce, wspólnie szukamy rozwiązań domowych konfliktów.

…jesteśmy z dziećmi razem z Wami!

Razem z nami działa grupa wspaniałych PRZYJACIÓŁ. To Wy przyjaciele i przyjaciółki, którzy/re wraz z nami tworzycie Dom przy Omulewskiej (teraz też online), wspieracie nas i naszych podopiecznych każdego dnia.

Dziękujemy Wam, że jesteście.
Poznajcie naszych przyjaciół:

• Kuba – regularnie tworzy filmiki dla dzieci i rodziców z propozycją co można wspólnie ugotować na obiad.
  • Maria – kupiła materac do spania dla jednego rodzeństwa.
  • Gosia Rumian, jak co środę, prowadzi warsztaty artterapeutyczne (zdalnie też się da!).
  • Dzięki wsparciu Joli Christol, zaprzyjaźniona Fundacja Entraide postanowiła opłacić czynsz Domu przy Omulewskiej 19.
  • Marcin nasz wolontariusz, dołączył do grypy Antymatematycznej, żeby motywować Janka do rozwiązywania zaległych zadań do szkoły.
  • Monika, wolontariuszka, regularnie dzwoni do małej Kasi i wprowadza ją w świat klasy pierwszej a Julka pomaga Klaudii w lekcjach.
  • Wspaniała  Kasia Gruk, prowadzi „pogaduchy online” dla mam naszych podopiecznych (bo nie tylko dzieci potrzebują wsparcia).
  • Cudowna Pani Małgosia nasza psychiatra, jeszcze przed pandemią prowadziła terapie dla tych najbardziej potrzebujących podopiecznych rodziców i rodzin. Teraz kontynuuje je przez telefon.
  • Nasi wspaniali przyjaciele i przyjaciółki z redakcji magazynu KUKBUK (z Grażyną na czele!) pomimo że i oni pracują daleko od siebie, zebrali pieniądze na nowe łóżko piętrowe dla Milenki, Zosi i Kuby. Dziewczyny często siadają na piętrze, żeby porozmawiać z naszą wychowawczynią, Moniką.  Redakcja Kukbuka wspiera teraz jedną Fundacyjną rodzinkę, meblując im nowe mieszkanie.
  • Piotrek Pluta nadal czuwa nad naszą www
  • a pan Rafał z partnerskiej firmy Myself, usunął okropnego wirusa, który opanował naszą www.
  • Franek zawsze jest tam, gdzie najbardziej potrzebujemy jego wsparcia.
  • Bliska nam Zuza zgodziła się wesprzeć nas w prowadzeniu kampanii 1% w naszych social mediach Kasia Sawczuk, Anastasiya_yandlatsava i Małgosia Kólikowska to osoby, dzięki którym informacja o przekazaniu 1% podatku poszła jeszcze dalej w świat (instagram).
  • A dzięki niezastąpionej ekipie aktywistów z Uwolnij złomka oraz dzięki firmie Mac4you przekazaliśmy dzieciom niezbędny sprzęt do podjęcia nauki online.

Otrzymaliśmy też pomoc w postaci przekazania maseczek higienicznych dla naszych dzieci i ich rodzin od firmy Teofilów S.A. z Łodzi, od Michała Macha oraz Anki Sternickiej.

Jesteście i WY! Wspaniali darczyńcy! Zarówno osoby, które wspierają nas regularnie i dzięki, którym możemy planować kolejny miesiąc, jak i te, które wzięły udział w naszej zbiórce na bony żywnościowe 💟

Fundacja to nie tylko 8 osób zatrudnionych na etat. To też WASZE zaangażowanie. Razem prowadzimy bezpieczny DOM dla dzieci i młodzieży, które na co dzień są porzucane, poniżane, wyśmiewane. Wasza obecność dodaje sił.