You are currently viewing Social Impact Lab – zakończony

Social Impact Lab – zakończony

W sobotę, 12 czerwca 2021 r, studenci Executive MBA prezentowali efekty swojej pracy w ramach projektu Social Impact Lab prowadzonego przez Annę Radzikowską, w którym braliśmy udział.

Jak połączyć sektor biznesu i NGO

Cztery zespoły podjęły się znalezienia rozwiązania dla konkretnych problemów zgłoszonych przez organizacje pozarządowe – Fundacja Rak’n’Roll. Wygraj Życie! , Fundację Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła, Centrum Edukacji Obywatelskiej i Fundacja Sendzimira. Dzięki temu mogliśmy obserwować, w jaki sposób synergia dwóch sektorów – biznesu i NGO – może wpływać na wzajemne doskonalenie się, znajdowanie nowych sposobów współdziałania i katalizowania zmian o szerokim wpływie społecznym czy środowiskowym.

Wyzwanie, przed którym stanęli studenci, stanowiło znalezienie odpowiedzi m.in na pytanie zadane przez Katarzynę Muszyńską, dyrektorkę naszej Fundacji : w jaki sposób ulepszyć współpracę fundacji z biznesem, aby pozyskiwać stabilne źródła finansowania?

Katarzyna Muszyńska od początku brała udział w programie wraz z Aleksandrą Kuną z Fundacji Rakn’Roll, Eweliną Pękałą z Fundacji Sendzimira oraz Jędrzejem Witkowskim z Centrum Edukacji Obywatelskiej.

Dziękujemy!

Cieszymy się, że nasza fundacja została wybrana przez studentów MBA i że mieliśmy możliwość wzięcia udziału w tak wartościowym programie. Pomysły przedstawione przez studentów na pewno pomogą naszej organizacji w lepszej realizacji celów, by jeszcze skuteczniej pomagać dzieciom.

Więcej informacji https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6811290229736030208/