You are currently viewing Wielkim Talerzem przez Świat

Wielkim Talerzem przez Świat

Rozpoczęliśmy cykl warsztatów kulinarnych z Kręglickimi.

Za nami pierwsze z cyklu #WielkimTalerzemPrzezŚwiat, wyjątkowe warsztaty kulinarne z Kręgliccy Restauracje i Catering. W czwartek, 20 lutego 2020 r., wylądowaliśmy w kuchni włoskiej pod czujnym okiem wspaniałej Pani Marzeny Gromelskiej, szefowej kuchni restauracji Chianti Kręgliccy. Ale to nie koniec kuchennej przygody naszej młodzieży. Przed nami kuchnia Grecka.

#WielkimTalerzemPrzezŚwiat to cykl warsztatów kulinarnych, dla fundacyjnej młodzieży, prowadzonych przez najlepszych Szefów Kuchni sieci restauracji Kręglickich. Gotowanie to nie tylko przygotowanie pysznych posiłków. To również nauka współpracy, odpowiedzialności, podział obowiązków oraz pokazanie dzieciom, że kuchnia to miejsce na wspólne spędzanie czasu, rodzinność i słuchanie siebie nawzajem.

Wszystko zaczęło się od kuchni włoskiej. Marzena Gromelska z restauracji Chianti Kręgliccy uczyła jak przygotować frittatę, bruschettę, makaron i włoskie pączki. Chcemy pokazać dzieciom, że kuchnia to miejsce na wspólne spędzanie czasu, rodzinność oraz słuchanie siebie nawzajem.

Wielki Talerz Kręgliccy Restauracje i Catering Chianti Kręgliccy Fundacja Joanny Radziwiłł Opiekuńcze Skrzydła

Fot. Piotr VASCO Wasilkowski Fotograf