You are currently viewing Frida Kahlo w Fundacji

Frida Kahlo w Fundacji

Możecie nam nie wierzyć. Ale w ostatni czwartek, 13 czerwca, odwiedziła nas malarka…..Frida Kahlo. I to nie jedna a dziesięć!

Przez cały rok w naszej Fundacji działa się artystyczna magia. To dzięki Gosi Rumian, Ambasadorce i wolontariuszce Fundacji, dzieci poznawały świat sztuki, świat własnych umiejętności i możliwości. Warsztaty z Fridą Kahlo to przedostatnie warsztaty twórcze z Gosią w tym roku szkolnym.

Kim jest Frida, co ją wyróżniało? Co można powiedzieć o jej twórczości? Dzieci pod czujnym okiem artterapeutki, Gosi Rumian, przygotowały własne interpretacje portretu Fridy zarówno na papierze jak i….. na sobie.

Dzięki Gosi, dzieci miały szanse prawdziwie wczuć się w postać Fridy. Przez chwilę wyróżnić się wyglądem, bujnymi kwiatami na głowie, złączonymi brwiami, kolorowym strojem. Czy w takim stroju czujemy si wyjątkowo, jakoś inaczej?

Jesteśmy pod olbrzymim wrażeniem zaangażowania i kreatywności dzieci. A jeszcze pod większym wrażeniem podejścia naszej Ambasadorki Gosi Rumian. To dzięki Gosi, jej niekończącym się pomysłom, podejściu do dzieci i niezwykłej umiejętności wyciągania twórczego potencjału dzieci, dzieci rozwinęły w sobie poczucie pewności, przekonały się o swoich umiejętnościach, rozwinęły w sobie poczucie sprawczości twórczej. Jesteśmy przekonani, że te umiejętności będą w nich kiełkować całe życie!