You are currently viewing WielkiTalerz.pl – zadbaj o jedno dziecko

WielkiTalerz.pl – zadbaj o jedno dziecko

Wielki Talerz to program, w którym możesz  zapewnić pyszne, zdrowe posiłki potrzebującemu i głodnemu dziecku. Programem objęte są dzieci w wieku od 7 do 19 lat.

Dołącz i zadbaj o jedno dziecko

Dołącz do brygady Wielkiego Talerza. Ustaw stały przelew na kwotę 96 zł. Dzięki temu finansujesz pakiet obiadów dla jednego dziecka, które codziennie korzysta z pomocy Fundacji. Udział w programie trwa minimum 1 rok.

Więcej informacji: http://wielkitalerz.pl

Dożywianie dzieci

Co miesiąc wydajemy 21 obiadów dla jednego dziecka. Do Domu Fundacji przychodzi 34 dzieci.  Prosta matematyka : 21 x 34 = to aż 714 obiadów miesięcznie! Miesięczny koszt obiadów dla 1  dziecka wynosi 96 zł. Można wyliczyć, że koszt jednego obiadu to 4,6 zł, to tyle co tabliczka czekolady.

Dzieci i młodzież są mieszkańcami fundacyjnych dziennych domów. Fundacja zapewnia im codzienną opiekę obejmującą działania wychowawcze, edukacyjne, społeczne i kulturalne.  Dbamy, aby dzieci odnalazły poczucie bezpieczeństwa i zaakceptowały siebie. Kuchnia w naszym domu zajmuje szczególne miejsce.  Obiad dla dzieci to coś więcej, niż zaspokojony głód. To zapach domu, ciepła i bezpieczeństwa.